KOEN LIECKENS & THE HITMACHINE (17u00 en 19u00) 2019-04-10T09:21:50+01:00

Koen studeerde af aan het conservatorium in Rotterdam in 1995. Daarna studeerde hij nog bij Billy Hart in New York. Hij had zijn eigen trio met Ben Sluis en Piet Verbist en was ook actief als drummer bij andere acts in de jazzscene. Tijdens en na zijn studie trad hij op met o.a. Bob Brookmeyer, Dick de Graaf, Rob van Kreefeld, Joe Pass, François Descamps, High Voltage,… De vocal, als zijnde het meest fysieke instrument, trok hem terug naar de popmuziek. Gedurende vele jaren speelde hij drums bij o.a. K’s Choice, Venus in Flames, Woodface, Lalalover, etc… Hij deed in die periode ook nog gastoptredens met o.a. Anouk, Sheryl Crow, Skin, Toots Thielemans, Hooverphonic, Yevgueni, …

Sinds geruime tijd geeft hij les aan de! Kunsthumaniora te Antwerpen en de FHK (Fontys Hogeschool voor de Kunsten; Rockacademie) in Tilburg.

Sinds enige tijd is hij eindelijk begonnen aan wat al jaren in zijn hoofd zat maar, wegens gebrek aan tijd, nooit werd gerealiseerd, namelijk zijn eigen band, The Hitmachine. Samen met Ewout Pierreux aan Fender Rhodes piano, Tom Van Dyck aan sopraan -en altsaxofoon en EWI (Electronic Wind Instrument) en Herwig Scheck aan de basgitaar en sounds brengt Koen een repertoire van elektrische jazz met eigen werk en new standards dat genietbaar is voor zowel jazzkenners als leken in het genre.

Tijdens de eerste concertreeks van de band werden opnames gemaakt die je nu terug kan vinden op alle streaming media.